top of page

Omgeving

200px-Aube-Position.svg.png
220px-Blason_département_fr_Aube.svg.png

Departement Aube

Auberge de l’Aube is gelegen in het Franse departement Aube, dat zijn naam ontleent aan de rivier de Aube, een zijrivier van de Seine.

 

Aube is het rijkste Franse departement wat glasraamkunst betreft.   

Wijngaarden, bossen en heuvels typeren Aube, maar het heeft ook andere troeven: de Champagneroute met zijn wijnkelders, grote meren en schitterende kerkjes met houten muren.

In de buurt

Prachtige fiets- en wandelroutes

In de buurt vind je een uitzonderlijke natuurlijke omgeving. Verspreid over 14 000 hectare kan je te voet, met de fiets of te paard een netwerk van prachtige paden ontdekken.De bossen in de omgeving vormen de thuisbasis van vele dier- en plantensoorten.
De licht glooiende heuvels zijn een ideaal fietsgebied om samen te trainen en de benen van wat power te voorzien. De korte klimmetjes met percentages van 6 à 7 percent zijn perfect als intervaltraining.

Champagne en wijnen

Auberge de l'Aube ligt nog net in de champagnestreek. Op 20 min ligt het meest zuidelijke productiegebied van de champagne, Côte des Bar, tussen Bar-sur-Seine en Bar-sur-Aube. Hier kan je proeven bij kleinere wijnboeren en koop je goeie champagne onder de € 14. Bezoek de grote en prachtige champagnehuizen van Reims (1,5 uur) en Epernay (50 min). Het dorp Les Riceys (20min) is ook de moeite waard, want daar vind je de betere rosé van Frankrijk. Epineuil is de wijn van het stadje Tonerre, een klein wijngebied met prima wijnen. Even verderop kom je in het dorpje Chablis, met zijn wereldklasse wijnen.

Chaource - 5 km
Chaource is een mooi dorp gelegen aan de bronnen van Armance. De gezellige vakwerkhuizen zorgen voor een leuke vakantiesfeer. De kerk Saint-Jean-Baptiste is best een bezoekje waard met zijn authentieke graftombe en uniek orgel. In Chaource vind je bakkers, een beenhouwer, supermarkt en de ambachtelijke kaasmakerij Fromagerie Chaource.

 

Golfterrein La Cordelière - 7 km
Dit golfterrein is één van de mooiste van Frankrijk. De 18-holes golfbaan strekt zich uit over een zacht golvend groen tapijt en is bezaaid met vijvers en oude bomen. Het weelderige kasteel van de late negentiende eeuw herbergt het clubhuis en zorgt voor een sprookjesachtige achtergrond tijdens het golven.

 

 

Typische streekactiviteiten

In de gezellige, omliggende dorpen worden bijna wekelijks 'les vide de grenier' georganiseerd. Hier vind je gegarandeerd precies dat lampje of kast met een authentiek Frans karakter.

Des Concerts, Son et Lumière, Feu artifice, randonnées gourmande au champagne, concours de petanque... Een map met de activiteiten in de omgeving is in het huis aanwezig.
 

Troyes - 36 km

De stad Troyes heeft een mooi oud stadscentrum, met houten huizen, smalle straatjes, tien geklasseerde kerken... Wie houdt van shoppen aan kortingsprijzen komt hier ook aan zijn trekken in de outletstores ‘magasins d’usines’. Vanuit Troyes sta je met de trein op anderhalf uur in hartje Parijs.

​Forêt d'Orient - 40 km

Het natuurpark van 70 000 hectaren telt drie meren. Je kan zeilen op Lac d'Orient, vissen in Lac du Temple en gemotoriseerde watersport beoefenen op Lac Amance. Rond de meren kan je fantastische fiets- en wandeltochten maken.

bottom of page